februarie 25, 2013

N-ati vrut cartea...v-o povestesc eu!

              Incepe cu gandul la final! Cand vine vorba de ceea ce vrei sa faci,cand vine vorba despre cine vrei sa fii este cel mai bun sfat pe care pot sa ti-l dau.Unii dintre noi aplica in mod inconstient acest principiu.E extrem de simplu,si cea mai banala gospodina amesteca componentele unei viitoare prajituri stiind exact cum pune si cat cat pune si in ce ordine pune din fiecare ingredient astfel ca la final sa iasa prajitura minunata.Si daca vrei sa stii daca in viata ta amesteci ingredientele corecte care la final sa dea impresia unei vieti traite plenar si implinitor incepe sa te gandesti la acest proces al amestecarii elementelor din viata ta ca la unul terminat. Viata ta a luat sfarsit si cei apropiati si nu numai vin sa isi prezinte respectul,omagiile si asa mai departe. Imagineaza-ti ca stai si asculti  nevazut discutiile despre tine in vorbirea celor care asista la ceremonia ta de despartire cu lumea.
          "A fost un manager desavarsit dar un prieten inexistent." "A cladit o companie dar nu a participat la nici o serbare a copiilor." "A fost un om bun dar cam barfitor"."Era cam zgarcit cu angajatii"."A fost cel mai plin de initiativa angajat dar lumea spune ca isi batea copii..."
             Sau "A fost un om minunat, comunitatea ii va simti lipsa","A fost omul care iti sarea in ajutor fara sa ii ceri","A fost un angajat exceptional dar nu si-a neglijat familia ","A creat locuri de munca in care angajatii erau respectati"."A fost un exemplu de bunatate si bunapurtare pentru toti cei care l-au cunoscut".

       Am creionat repede cele doua scenarii care descriu cum vedem si cum ne amintim de obicei prezenta persoanelor cu care am intrat vreodata in contact.Daca iesi in fiecare zi din casa gandindu-te la cum iti petreci ziua astfel ca unicul scenariu acceptabil sa fie cel de-al doilea lucrurile minunate iti vor umple viata.Mai mult respect,mai multe vorbe bune,mai multe telefoane catre cei care te asteapta sa le redevii prietenul de odinioara,fiul/fiica care isi cauta cu dragoste parintii.
       Da,e minunat ca esti manager,sef,patron dar nu uita ca daca ceva merge prost in viitor ai face bine sa fi fost prietenul cuiva,sotul respectat de sotia lui,tatal iubit de copii sai pentru ca acestea sunt unicele functii care te vor insoti oriunde te afli,care te vor pune in cel de-al doilea scenariu.

      Incepe cu gandul la final.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multam de comment,te mai astept! Te-am tzucat!