februarie 12, 2013

Chifle de atitudine...cu carne,biensur!


              Bata-i norocul pe americani! N-ai cum sa nu iti scoti palaria in fata americanilor.Putine natiuni atat de tinere au reusit sa isi raspandeasca in toata lumea atat de repede lucrurile care se pare ca ii definesc.Au impanzit lumea cu locul acela unde se baga carnea (sper ca nu de cal) in chifla aia si bem sucul ala in paharul ala de hartie...au impanzit lumea cu lantul ala de cafenele care baga in faliment orice business similar din zona,conducem masini americane facute de romanii din Craiova platiti ca in Romania nu ca in America,ne pierdem demnitatea la cozi pe la ambasadele lor cu speranta nestramutata ca ne-a lovi si pe noi norocul cu o viza sa vedem marile realizari capitaliste de peste ocean,sarbatorim  Halloween-ul de parca am avea ceva de castigat din maimutareala inutila a unei sarbatori si asa suficient de idioate.
              Ce ne mai place sa facem toate greselile altora,de parca nu facusem noi destule in ultimii 50 de ani de comunism.Bag de seama tot mai des ca am adoptat inca o chestie care a trecut neobservata pentru unii dar nu ochiului meu vigilent.Marea pacaleala ideologica strecurata printre cafenele si chifle carnoase e cea a cultului atitudinii. E plina gura si hartia  americanizatilor de pilde ce promoveaza "atitudinea"  ca mod de viata,de altfel e la moda deja sa iti demonstrezi intelighentia bagand toata ziua pe facebook citate celebre din tot felul de somitati in materie.
              Cel mai prost moment al vietii tale e sa te prinda careva ca renunti la ceva ca ti-ai semnat aruncarea in dizgratie.Trebuie sa fii cel mai bun,chiar esti cel mai bun,esti cel mai bine imbracat,esti cel  mai grozav,daca vrei cu adevarat poti-"If you can dream it,you can do it-Walt Disney" gen. Nu conteaza daca esti un mare ciudat,daca iti bei mintile everyday prin carciumi,daca iti tradezi prietenii,daca esti incapabil de emotii catre semenii tai...trebuie sa faci toate astea cu Atitudine,conasule! Daca vrei sa fii un vanzator de succes,trebuie sa ai atitudine ca doar "Attitude is everything!".Carti de atitudine,seminarii de atitudine,conferinte,workshopuri,teambuilding-uri,brainstorming-uri,speakeri,speakerite,guru,mentori,audio-books pentru masina....
                Ce s-a pierdut in traducere pe vaporul catre Europa a fost faptul ca aceasta mult pomenita atitudine e doar o tusa dintr-un tablou mult mai amplu,care contine mai multe nuante,ca e doar o celula a unui intreg care are o singura denumire-CARACTER.Va mai aduceti aminte de atitudinea de invingator cu orice pret a individului care a declansat cel mai sangeros eveniment din istoria omenirii cu 80 de milioane de morti in intreaga lume? Da...e vorba de Hitler.Nu i-a lipsit deloc atitudinea,nu-i asa? I-a lipsit caracterul cu siguranta.Caracterul si cateva doage pe creier...nu intram in detalii.
                 Va trebui incet sa revenim la (d)enuntarea si incurajarea caracterelor semnificante ca etalon de valoare sociala, la promovarea individului ca suma a unor aptitudini si trairi cu adevarat dedicate societatii precum altruismul,bunatatea,caritatea, respectul,consideratia,dragostea,suflet si inima,insufletire,merit,dedicare,prietenie,dragoste de parinti...si atitudine ca parte a intregului care deja detine si practica toate cele enumerate mai sus.
                Cred ca mai e mult de povestit pe acest subiect,ne auzim in martie la ...prima conferinta ACT for Life..stay tuned!Cu atitudine,da??
               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multam de comment,te mai astept! Te-am tzucat!