martie 11, 2013

Isteria alimentara sau subiecte de presa?

        Era inevitabil ca viteza cu care creste populatia globului sa afecteze maniera in care este produsa mancarea pentru acesti oameni.E nevoie de mai multi pui,de mai multe ridichi,mai multe rosii,mai multe vaci,mai multi porci si infinit mai mult lapte decat procesele voit lasate naturale pot produce. Implicit nevoia crescuta de mai multa hrana inseamna oportunitati de imbogatire nelimitata pentru cei care o produc.
       Si atunci socoteala afaceristului fara scrupule devine extrem de simpla: Cati pui produc anual daca ii hranesc cu rame,greieri si boabe de malai? Atati.Si daca ii hranesc cu ceva malai,multi hormoni si scad mortalitatea in ferma prin medicatia agresiva cu antibiotice? Atati la puterea a 10-a.Hmmm! Mare dilema!
       Pana la urma e in regula si asa.E in regula pentru ca cei care au vazut vreodata un puisor de gaina in batatura bunicii,l-au privit crescand printre firele de iarba din ograda si fugarind fluturi zburdalnici inteleg fara abatere ca nu exista pui care se face de doua kilograme in 8 saptamani.Nici porci de 120 de kile in 6 luni.Nici cartof de juma'de kil bucata fara sa il stropesti cu muuuulte tampenii pana ajungi sa il scoti din pamant.Nu exista nici lapte de vaca cu acelasi gust cu laptele de la cutie.
       Si daca intelegi aceste fenomene incepi sa alegi ca doar ai grija ce bagi in gura,tu ci copii tai.Aici incepe problema deoarece in liber-ul tau arbitru un rol foarte important o are informatia.Asculti,cantaresti,rationezi si alegi. Cel mai mare exemplu de perversiune criminala l-am vazut zilele trecute pe subiectul de presa al laptelui cu aflatoxina,statul ne informa ca nici un gram din acest lapte nu a ajuns pe raft ci ca un procesator a descoperit ca a importat porcaria aia.Ori mai tarziu televiziunile anuntau ca se pare ca totusi pe rafturile din supermarket-uri ar fi ajuns(...!!!...) ceva toxinute mici,marunte...dar nu-s periculoase decat consumate frecvent.
        Si de atunci tot astept continuarea fireasca a stirii respective deoarece exista un singur final pe acest subiect : care e producatorul,procesatorul care a impins pe piata acest produs? Care e numele lui? De cine sa ne ferim? De Danone? De Albalact? De Milli? De Covalact? De cine,bah mamelucilor? E criminal sa nu ma informezi cine e acela cu atat mai mult cu cat esti atat de impotent in manifestari ale autoritatilor tale incat sa nu ii retragi dreptul de a mai face afaceri in Romania ever again? Nu poti? Nu vrei sa il opresti? Da-ne numele lui ca il oprim noi! Il oprim in 30 de zile.Intr-o luna isi trimite toate vacile acasa ,isi scoate merii pesticizati din radacina,isi muta casoaiele si profitul in Bangladesh! Sa-si bea singur laptele,sa-si faca tone de compot din fructele alea si zacusca din toti ardeii cu pesticide pe care ni-i vinde noua!
        Da-ne numele!Acum!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multam de comment,te mai astept! Te-am tzucat!