martie 03, 2013

Dezbina si cucereste.Fuck the system 2

         Gena anonimatului la romani a aparut in urma cu....stai....de unde naiba sa stiu eu chestia asta...nu stie nimeni cand a aparut si nici nu cred ca e vreun om de stiinta  suficient de scrantit sa isi asume vreun pronostic pe tema asta.In schimb nu trebuie decat sa fi aware la fenomenele din jurul tau sa observi ca aceasta gena e prezenta,ce mai conteaza cand a aparut... Vocatia anonimatului incepe in viata fiecaruia in momente diferite,fie ca ai tuns-o rapid dupa ce ai spart vreun geam,fie ca te-ai facut mic de tot in spatele colegului din fata ta cand profesorul scruta nemilos clasa in cautarea victimei perfecte,exemplele,repet,tin de manifestarile personale ale fiecaruia dintre noi.
            Vreau cu aceasta postare sa intru in disecarea unei manifestari a exprimarii anonime ca forma democratica de preacurvie morala si ma refer la o stire care privea protestul postasilor cu referire la planurile de rentabilizare a Postei Romane,planuri elaborate de neocapitalistii instalati la conducere acestei institutii cu putin timp in urma.Cat de gaina speriata ai devenit incat sa protestezi cu cagula pe fata? E o realitate faptul ca acei oameni au mai fost prigoniti in trecut pentru maniera de exprimare,ca doar orice institutie mai plateste inca relicve umane scolite in vremuri de oprimare securista.Ce imi pare socant in schimb e imposibilitatea acestor salariati de a intelege ca ei sunt multi si ca vointa lor sindicala e mai puternica la orice ora decat metehnele naziste ale vreunui burtos director.
           Ce e atat de greu de inteles pentru fiecare dintre noi ca strategia asta nu functioneaza? Care strategie?Strategia in care ne uitam la postasi la televizor ca la maimute doar pentru ca noi suntem profesori si necazul lor nu ne priveste? Optiunea de a privi grevele profesorilor la televizor doar pentru ca noi suntem postasi si necazul profesorilor nu ne priveste? Strategia in care problemele lucratorilor de la CFR nu ne privesc atat timp cat suntem functionari publici in finante?Toate aceste categorii nu vor sau nu se vrea sa inteleaga simplul fapt ca sunt despartiti de profesii dar uniti in probleme?
           E usor de observat pe fata conducatorilor acestei tari ca nu pot intelege multe dar e clar ca au inteles perfect valoarea principiului "Dezbina si cucereste!".E drept ca au si cobaii perfecti la indemana pentru mica lor distractie.Niste cobai mici,flamanzi,speriati si cu cagule pe bot.
            Fara discriminare profesionala cand vine vorba de experimente,cred ca am inteles macar atat.Voi ce intelegeti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multam de comment,te mai astept! Te-am tzucat!