martie 16, 2013

Ganduri fara final-pentru o mama speciala


     Un eseu despre ce inseamna "mama" scris de catre fiica mea.Si la cat stiu eu ca isi iubeste mama si la cat o cunosc eu stiu ca gandurile despre mama ei nu s-ar opri niciodata din a se asterne pe hartie.Enjoy ! 


  " Mama , un strop de lumina intr-o lume intunecata , un izvor de liniste si iubire intr-un univers atat de agitat . Cuvantul ,,mama” starneste in sufletele fiecaruia dintre noi lucruri diferite : pentru unii este doar un lucru banal , 2 silabe , 2 consoane , 2 vocale , dar pentru mine mama este fiinta fara de care nu as putea trai , cea care mi-a dat nastere si care este alaturi de mine zi si noapte , la bine si la rau , orice s-ar intampla.
         Cel mai important om de pe Pamant a fost creat de catre divinitate din dragoste , o dragoste pura , imaculata. Dumnezeu a sculptat din lut un inger fara aripi , un sol al sau care impartaseste dragoste neconditionata tuturor , dar mai ales copiilor sai. Nu exista o limba pe intinderea planetei care sa exprime puterea , iubirea , curajul din sufletul unei mame. Odata cu nasterea unei minuni din viata unei femei , si ea renaste. Femeia a existat , dar mama nu , ea este un lucru nou , un om plin de bunatate .
         Fiecare persoana are amintiri adanc infipte in piatra pretioasa a vietii : primul cuvant , primul pas , prima nota slaba la scoala sau certurile cu parintii sau prietenii. Oamenii ne tradeaza , se intorc prefacandu-se ca totul a trecut , dar ne parasesc in momentele in care avem maxima nevoie de ei . Mama nu este asa , chiar daca pare suparata , sufletul ei este un abis adanc in care exista iertare , in care gandurile acesteia nu sunt singure : protectoarea sentimentelor noastre analizeaza tot timpul de doua ori , o data pentru ea si o data pentru noi , copiii ei.
          Copiii , fiintele tinere sunt ca o carte deschisa : trairile noastre sunt usor de remarcat , o lacrima sau un suras fiind rampa de lansare a falsilor prieteni din jurul nostru pentru a ne eticheta sau a ne jigni. Cand simtim ca lucrul cel mai bun din viata noastra ar fi sa ne incuiem in camera si sa ascultam melodii triste , mama este langa noi. Ea este banca in care ne putem depune toate secretele , stiind ca cifrul seifului sau nu va fi ghicit de nimeni. Creatoarea noastra si-a sacrificat viata , fericirea , timpul doar pentru a ni le oferi noua , a petrecut ani intregi pentru a ne trece prin materia numita ,,Viata” , ea asigurandu-se ca ne vom descurca in momentul in care vom zbura din cuibul sau protector.
          Toate lucrurile frumoase ale anilor pe care ii traim vin cate doua sau cate trei , cu sutele sau cu duzinele : o gradina cu trandafiri , o padure inmugurita , stele , curcubee , frati , surori , matusi , verisori si prieteni , dar mama este una si ea compenseaza lipsa tuturor lucrurilor de pe Pamant. Imi iubesc mama precum copacii iubesc apa , iar omul care sunt sau care sper sa fiu i-l datorez prietenei mele cele mai bune , ea , mama. M-a luat in brate si m-a strans. Imbratisarea ei a fost calda , plina de iubire si afectiune , mainile sale catifelate mangaindu-mi fata plina de lacrimi . O voiam langa mine , doream sa ma ascund in gandurile sale , sa gasesc locul in care povestea vietii mele capata bucurie : sa devin o printesa , urmarindu-l pe Fat-Frumos din turnul castelului din nori. De ziua mea nu doresc decat doza de ,,nebunie “ a mamei mele , felul ei de a trece peste obstacole deoarece niciodata nu i-a fost frica.  Printr-o vorba dragastoasa , printr-un sincer ,,te iubesc “ , pe fata noastra se contureaza un zambet divin care nu va putea fi alungat de nimeni si nimic.   
          Mama este un lucru special ,este singurul obiect care nu poate fi definit printr-un cuvant  sau printr-o expresie , ea fiind cel mai bun critic al nostru, dar si cel mai puternic suporter . Faptul ca fiecare avem o mama si un tata , doua persoane minunate care ne-au influentat viata in cel mai bun mod posibil nu reprezinta ciclul vietii , ci reprezinta darul lui Dumnezeu fata de noi , pe care uneori nu stim sa-l pretuim. Ne fixam atentia pe zvonurile din scoala , pe dramele din clasa sau pe alte ganduri , evitand sarutul dulce al mamei pe frunte sau un sfat de-al tatalui. La varsta maturitatii realizam ca amprentele lor inca dainuiesc in sufletul nostru si ca generatia viitoare a familiei , proprii nostrii copii sunt oglinda bunicilor .
          Am 13 ani , lumea imi surade si portile catre noi orizonturi imi sunt larg deschise , dar ma framanta un gand : ce voi face cand mama nu va mai fi langa mine ? Prin flacara dragostei , ea m-a adus pe lume. Nici o persoana nu se ingrijoreaza mai tare decat ea , nu te stie din momentul in care ai plans pentru prima oara sau cand iti era foarte foame. Nimeni nu stie ce sa iti spuna cand esti ranit sau cand esti emotionat in privinta unei persoane iubite sau a unui examen important. Viata se schimba permanent in lipsa ei , de aceea , in scurta perioada de timp pe care o petrecem cu ea , trebuie sa o luam ca model , fiecare fata devenind o mama precum cea pe care a avut-o.
          Poate ca nu in fiecare zi ii spunem mamei ,,Te iubesc ! “ , dar simtim asta . Ea ne face mai speciali , unici prin felul ei de a fi. Mama , te iubesc pentru tot ce ai facut pentru mine ! " 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multam de comment,te mai astept! Te-am tzucat!