ianuarie 16, 2013

S-a mutat cascavalul."De ce?" vs "Unde?

  "De ce?" e singura intrebare care te descalifica cu imensa usurinta daca nu reusesti sa ii dai un raspuns pertinent,asa... in cel mult zece secunde.Exemplul soriceilor care nu reusesc sa inteleaga de ce nu mai gasesc cascavalul in acelasi loc si continua sa sparga peretii in speranta ca mai gasesc totusi o farama de hrana e paralela subtila  catre societatea care nu intelege unde i-au disparut resursele si continua sa caute in locuri gresite ceea ce credea ca va dainui pe veci.Cautam dragoste acolo unde ea nu mai este,cumparam obiecte care nu isi mai au rostul,ne tinem de slujbe care nu au viitor,incercam sa redescoperim in pereti goi de continut lucrurile care ne dadeau candva siguranta. Si dupa ce cautam ce nu mai exista o buna bucata de timp ne acordam sansa sa mai filosofam ceva timp la marea intrebare a speciei umane "De ce?"
   Nu  vezi grupul de lei in savana africana intrebandu-se DE CE pleaca milionul de antilope la mii de kilometri in cautarea ierbii proaspete,leii inteleg repede ca mult doritul cascaval cu patru picioare se muta, si se muta si ei dupa el.

  Principiul cascavalului plimbaret e metafora perfecta pentru vremurile pe care le traim.Si daca omul,in general, a inteles ca pretioasa resursa se naste din munca lui atunci aceste vremuri nu mai par atat de negre.Daca vrei sa iti conservi cascavalul la locul de munca asigura-te ca esti angajatul pe care sefii tai il dau de exemplu.Vino mai devreme de munca,cere responsabilitati in plus,achita-te de ele si pleaca acasa ultimul!
   Daca vrei aceeasi relatie plina de implinire  cu partenerul tau asigura-te ca intretii cu gesturile si cuvintele potrivite ceea ce altadata mergea de la sine.Daca vrei sa devii parintele iubit da-le copiilor tai atentia pe care o ravnesc si iubirea pe care o asteapta.
 
 Astfel "De ce?" devine neimportant iar "Unde?" devine foarte simplu.In tine,acolo unde a fost tot timpul puterea sa creezi  resursele de care tu si cei dragi tie aveti nevoie.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multam de comment,te mai astept! Te-am tzucat!