iulie 12, 2014

Despre actori de rand

Roluri.
Le jucam uneori bine,alteori rau,dupa priceperea fiecaruia dintre noi.Unii,precum actorii specializati sa joace drama sau comedie, ajung sa prelungeasca rolul cu care sunt cel mai confortabil catre viata de zi cu zi.Si raman blocati in pielea personajului lor preferat.
Asa ajung femeile sa isi puna singure eticheta "de cariera",de parca familiei "femeii de cariera" ii pasa doar de asta... .Asa ajung barbatii manageri,doctori,directori,ingineri si se si recomanda incepand cu titlul pe care l-au obtinut.
Asa ajung femeile "mame" si raman exclusiv in rolul de mama in vecii vecilor amin! Iti vorbesc doar de copilul lor,ce a facut ce a mancat,ce note ia,cat de bine inoata-cel mai bine din toata grupa de inot,evident!
Asa ajung barbatii "tati" si aici toata mostenirea genetica din vremurile oranduirii tribale intra in actiune! Merg la munca(sau pleaca la vanatoare),aduc acasa banii(vanatoarea a reusit),inchid usa de la casa(apara tribul de invadatori) si pana la urmatoarea iesire pe gura pesterii au terminat.
Exemplele pot continua dar ati inteles deja ideea iar pledoaria de mai sus este pentru a aduce la nivel constient exersarea tuturor rolurilor necesare realizarii unei vieti implinite.
Ii fii tu sef la munca dar acasa nu esti!Esti sot,tata si obligatoriu prietenul copiilor tai.Esti nu doar mama ci esti si sotie si mai trebuie sa iti lasi timp sa fii si prietena prietenilor tai.Daca vrei sa-i mai ai...Exerseaza-ti abilitatea de a schimba rolurile rapid,elegant si fara sa se vada.Fii constient de ce vor cei din jurul tau de la tine si vei observa repede ca rolul "sefului stresat" nu primeste aplauze in intimitatea familiei tale.

Esti de toate?Pai atunci fii de toate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multam de comment,te mai astept! Te-am tzucat!