septembrie 12, 2014

Bah da' onoare mai aveti?

Minunat concept onoarea asta!

De cand il freaca pe pelicule Hollywood-ul te-ai gandi ca ne-am prins si noi ca a fi un om de onoare este ceva de dorit.Ca actiunile care te recomanda drept un om onorabil sunt la indemana oricui si ca exprimarea acesteia este imediata,eficienta,vizibila si semnificativa.Ca atunci cand onoarea "kicks in,shit gets done!".
Asa o fi.Fost.Candva.Long time ago.Si-apoi incepe Romania.Ce imi pare acum cel mai greu sport este sa incerc sa conserv corect acest concept pentru mine,familia mea si copiii mei.Aici unde onoarea devine o chestiune de oportunitate financiara sau politica. nimic nu isi mai pastreaza valoarea.Azi liberal,maine socialist.Azi prieten,maine dusman.
Personal cred cu tarie ca orice om,ministru al invatamantului fiind el,care esueaza in a echipa scolile din tara lui cu manuale pentru toti copii in prima zi de scoala mai are un singur gest de facut.Sa isi dea demisia imediat,intr-o maniera eficienta,vizibilasi transparenta.Si sa si explice exhaustiv de ce crede el ca trebuia sa isi dea demisia.Ca sa inteleaga si cei mai putin intelegatori,asa ca mine,ca onoarea mai exista si aici si ca cei mai onorabili exponenti ai conceptului de onoare sunt oamenii de stat.Pentru a servi drept modele de urmat.
 Si pentru ca urmatorul ministru al ce vreti voi sa defileze cu aceleasi criterii de performanta.Pe care noi sa le putem identifica rapid si sanctiona fulgerator.
In numele onoarei.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multam de comment,te mai astept! Te-am tzucat!