noiembrie 28, 2012

Se spune ca fiecare realizare începe cu decizia de a încerca!
Este un principiu pe care îl aplicăm, mai mult inconștient, în fiecare zi a vieții noastre, începând din ziua în care ne-am născut. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, această regulă ne apare din ce în ce mai clar.
Să presupunem că știm ceea ce ne dorim (ăsta este un alt subiect de discutat....). Diferența dintre a avea ceea ce ne dorim și a nu avea stă, pur și simplu în acțiunile noastre, în ceea ce gândim și facem în acest sens.
Marea majoritate își doresc să evolueze în plan profesional și personal. Una fără cealaltă nu se poate. Nu poți fi un manager de succes fără valoare umană. Pardon, poți. Dar nu pentru multă vreme. Și vei fi incomplet.
Evoluția se face după un plan relativ simplu. Ca și rețeta pentru o mâncare. Vezi de ce ingrediente este nevoie, pașii care sunt de urmat, te asiguri că ai ingredientele (dacă nu le ai, le procuri), te asiguri că ai înțeles ce ai de făcut și te apuci de treabă. Este un sistem care arareori dă greș. Desigur că, ulterior totul capătă nuanțe personale. Unora le place mai sărat, mai dulce, mai picant....pașii sunt oricum aceiași, persoana face diferența.
Indiferent de domeniul în care activăm, dorim să realizăm ceva. Dacă rămânem la stadiul de dorință, fără acțiune, nu înseamnă că avem un scop. Înseamnă pur și simplu că suntem simpli visători. Dacă purcedem la acțiune fără a avea un plan, niște pași pe care să îi urmăm, generăm haos.
Trebuie să decidem și să trecem la acțiune. Cu o foaie și un pix în mână! Și, dacă dăm greș, nu se termină lumea. Învățăm din greșeală și mergem mai departe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multam de comment,te mai astept! Te-am tzucat!